Verkeersveiligheid in Brussel
Verkennen Verdiepen Verbeelden

Het Andere Atelier

Het Andere Atelier is een reeks evenementen van BRAL, Filter Café Filtré Atelier en Heroes for Zero. Het Andere Atelier draagt bij aan de opmaak van het nieuwe Actieplan Verkeersveiligheid 2021–2030 van de Brusselse regering. De evenementen lopen parallel aan de workshops van Brussel Mobiliteit.

Het doel van het Andere Atelier is om het debat over verkeersveiligheid uit de formele context van het planproces te halen en te brengen naar de plek waar het om gaat: de straat. We nodigen de Brusselaars uit om te leren van inspirerende steden, te observeren wat de uitdagingen zijn op het terrein en te verbeelden hoe een veilige én gezonde stad van de toekomst er kan uitzien.

Kalender

Nieuws

09.12.2020

Het Ballet van het Verkeer

Twee videomontages geven een originele invulling aan het “Ballet van het verkeer”. In Sint Gillis met auto’s in de hoofdrol, in Evere met voetgangers in de hoofdrol.

Op vele plekken is er een onevenwicht in de verdeling tussen de ruimte voor de actieve (duurzame én meest kwetsbare) weggebruikers en de ruimte voor gemotoriseerd verkeer.
In de omschakeling naar een verkeersveilige én duurzame mobiliteit is een herverdeling van die ruimte één van de grotere opgaven.

klik hier voor de link naar het filmpje van het ballet in Sint Gillis

Klik hier voor de link naar het filmpje van het ballet en Evere

Geniet van de poëtische filmmontages, en wandel daarna mee met één van deze wandelingen die u zullen confronteren met de realiteit: in St. Gillis vanavond (9 december) of in Evere op 15 december. Ter plaatse denken we samen na over mogelijke oplossingen.

18.11.2020

Doe mee op 25.11

We nodigen je uit om volgende week voor een eerste keer de verkeersveiligheid in Brussel te verkennen, verdiepen en verbeelden met twee evenementen:

Heroes for Zero gaan in de ochtend van 25/11 vroeg op pad tijdens de ochtendspits in Ganshoren om de verkeersveiligheid aan de lijve te ondervinden. De wandeling zal Coronaproef verlopen met een beperkt aantal deelnemers. Schrijf u snel in via deze link.

BRAL.Brussels nodigt een bevlogen spreker uit Parijs uit, waar het ambitieniveau serieus werd opgeschaald. In de avond zal je de livestream kunnen volgen via deze website (ga naar de eventpagina door op de kalender op PARIS te klikken.

18.01.2021

Bekijk de docu’s van “Boots on the ground”

Met de lokale burgercollectieven voor verkeersveiligheid 1083/0, 1060/0 en 1140/0 zijn we tijdens de wandelingen «Boots on the ground» vanuit het perspectief van de alledaagse ervaring de straat opgegaan: tijdens de wandelingen werden problemen in infrastructuur, handhaving, etc. geïllustreerd en besproken.

De wandelingen in Ganshoren, Sint Gilles en Evere zijn alledrie in een 4-minuten film gedocumenteerd en het resultaat is terug te vinden op ons Youtube kanaal.

link naar de docu van de wandeling in Ganshoren.

Link naar de docu van de wandeling in Sint Gillis.
Link naar de docu van de wandeling in Evere.