Het Andere Atelier is een reeks evenementen van BRAL, Filter Café Filtré Atelier en Heroes for Zero.

We nodigen de Brusselaars uit om te leren van inspirerende steden, te observeren wat de uitdagingen zijn op het terrein en te verbeelden hoe een veilige én gezonde stad van de toekomst er kan uitzien.

Kalender

Nieuws

20.08.2022

Het Andere Atelier Editie 2022

Jawel, hier zijn we er weer met een nieuwe reeks aan evenementen voor het najaar! Het Andere Atelier organiseert in 2022 nieuwe inspirerende lezingen, wandelingen en workshops die het debat rond de circulatieplannen aanzwengelen. Noteer alvast de data van het nieuwe programma in je agenda!

03.05.2021

Lecture SUPERBLOCKS S. Rueda

Klik in de kalender hierboven op Barcelona om naar de pagina van Salvador Rueda te gaan en daar de livestream van zijn lezing te volgen!

Inschrijven hoeft niet!
De livestream start automatisch om 20u op de eventpagina (zie facebook van Het Andere Atelier) én verschijnt om 20u ook automatisch ter hoogte van de aankondigingsfoto op deze website, op de pagina van Barcelona.

Registration is not necessary!
The livestream will start automatically at 20h on the eventpage on the facebook of Het Andere Atelier and will also appear automatically at 20h at the location of the announcement picture on this website, on the page of Barcelona.

20.04.2021

Lecture Angie Schmitt

Klik in de kalender hierboven op United States om naar de pagina van Angie Schmitt te gaan en daar de livestream van de lezing te volgen!

09.12.2020

Het Ballet van het Verkeer

Twee videomontages geven een originele invulling aan het “Ballet van het verkeer”. In Sint Gillis met auto’s in de hoofdrol, in Evere met voetgangers in de hoofdrol.

Op vele plekken is er een onevenwicht in de verdeling tussen de ruimte voor de actieve (duurzame én meest kwetsbare) weggebruikers en de ruimte voor gemotoriseerd verkeer.
In de omschakeling naar een verkeersveilige én duurzame mobiliteit is een herverdeling van die ruimte één van de grotere opgaven.

klik hier voor de link naar het filmpje van het ballet in Sint Gillis

Klik hier voor de link naar het filmpje van het ballet en Evere

Geniet van de poëtische filmmontages, en wandel daarna mee met één van deze wandelingen die u zullen confronteren met de realiteit: in St. Gillis vanavond (9 december) of in Evere op 15 december. Ter plaatse denken we samen na over mogelijke oplossingen.

04.05.2021

Nota “Beyond Vision Zero”

De eindnota 'Beyond Vision Zero' met input van Het Andere Atelier voor het actieplan verkeersveiligheid 2021-2030 is af!

Het Andere Atelier formuleert negen aanbevelingen die prioriteit verdienen binnen de realisatie van Beyond Vision Zero in Brussel. Deze aanbevelingen vormen een aanzet om de verkeersveiligheid in Brussel op een integrale en ruimtelijke wijze aan te pakken.

Download hier de volledige nota:
het_andere_atelier.pdf

Download hier de ona-pager:
onepager_finaal_nl.pdf

15.04.2021

De nieuwe reeks ‘Beyond Zero Lectures’

Het Andere Atelier organiseert in 2021 extra lezingen om het debat rond belangrijke stedelijke thema's te blijven aanzwengelen. Met het nieuwe programma gaat het Andere Atelier ruimer dan het thema verkeersveiligheid. De ambitie is immers 'Beyond Zero' en dat betekent dat een verkeersveilige stad ook een inclusieve, klimaatneutrale, gezonde en levendige stad is op mensenmaat.

Het nieuwe programma

18.01.2021

Bekijk de docu’s van “Boots on the ground”

Met de lokale burgercollectieven voor verkeersveiligheid 1083/0, 1060/0 en 1140/0 zijn we tijdens de wandelingen «Boots on the ground» vanuit het perspectief van de alledaagse ervaring de straat opgegaan: tijdens de wandelingen werden problemen in infrastructuur, handhaving, etc. geïllustreerd en besproken.

De wandelingen in Ganshoren, Sint Gilles en Evere zijn alledrie in een 4-minuten film gedocumenteerd en het resultaat is terug te vinden op ons Youtube kanaal.

link naar de docu van de wandeling in Ganshoren.

Link naar de docu van de wandeling in Sint Gillis.
Link naar de docu van de wandeling in Evere.

18.11.2020

Doe mee op 25.11

We nodigen je uit om volgende week voor een eerste keer de verkeersveiligheid in Brussel te verkennen, verdiepen en verbeelden met twee evenementen:

Heroes for Zero gaan in de ochtend van 25/11 vroeg op pad tijdens de ochtendspits in Ganshoren om de verkeersveiligheid aan de lijve te ondervinden. De wandeling zal Coronaproef verlopen met een beperkt aantal deelnemers. Schrijf u snel in via deze link.

BRAL.Brussels nodigt een bevlogen spreker uit Parijs uit, waar het ambitieniveau serieus werd opgeschaald. In de avond zal je de livestream kunnen volgen via deze website (ga naar de eventpagina door op de kalender op PARIS te klikken.